Mentoring v praxi porodních asistentek - Peterková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce má charakter teoreticko-průzkumné práce a zabývá se problematikou mentoringu v praxi porodních asistentek. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmu mentoring, jeho význam v profesním rozvoji porodních asistentek, roli mentorky, její kompetence a vlastnosti a dále na faktory ovlivňující efektivitu mentoringového vztahu. Praktická část prostřednictvím kvantitativního dotazníkového šetření zjišťuje zkušenosti porodních asistentek v roli mentorek. Zaměřuje se na oblasti adaptace mentorovaných, vnímané přínosy a bariéry spojené s výkonem této role. Získané poznatky mohou sloužit jako podklad pro zlepšení podpory mentorek a efektivity mentoringu v klinické praxi.
Mentoring in midwifery practice
Keywords: mentor; mentee; mentoring; porodní asistence; mentor; mentee; mentoring; midwifery