Reprodukční zdraví u dospívajících dívek - Štorková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce na téma Reprodukční zdraví u dospívajících dívek je prací teoreticko výzkumnou.Teoretická část zahrnuje popis fyzického a psychického vývoje dospívajících dívek, stručný popis menstruačního a ovulačního cyklu a prevence v oblasti reprodukčního zdraví, dále jsou v této práci popsány některé nemoci pohlavního systému, a je zde i část popisující jednotlivé druhy antikoncepce. Výzkumná část se zabývá znalostmi studentek střední zdravotnické školy o menstruačním a ovulačním cyklu a o pohlavně přenosných nemocech, dále se také zabývá zodpovědností dospívajících dívek k reprodukčnímu zdraví a antikoncepcí. Na konci práce jsou zhodnoceny výsledky šetření.
Reproductive health of adolescent girls
Keywords: antikoncepce; dospívání; prevence; reprodukční zdraví; adolescence; contraception; prevention; reproductive health