Analýza ekonomického hodnocení projektů v city logistice - Smrčka, Jiří; Hruška, Roman (My University, 2022)
Článek se zabývá problematikouekonomického hodnocení projektů, které souvisí secity logistikou. Je důležité, aby při řešení logistických projektů vměstském prostředí nebyla na úkor vlastní technické funkčnosti systému opomíjenajejichekonomická stránka. Nejprve jevrámci článku analyzováno, které zmetod jednotliví autoři využívají při hodnocení projektů vcity logistice. Cílem článku je následně pomocí komparativní analýzy tytometody porovnat a nalézt jejich vhodnou kombinaci, která by zajistila,co největší objektivitu hodnocení projektů voblastiměstské logistiky.
Analysis of economic assessment of city logistic projects
Keywords: city logistika; ekonomické hodnocení; čistá současná hodnota investice; vnitřní výnosové procento; analýza přínosů a nákladů; City Logistics; Economic assessment; Net present Value; Internal Rate of Return; Cost-Benefit Analysis