Možnosti arteterapie v resocializační praxi u klientů s duševní poruchou - Rykrová, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi a využitím jednotlivých forem arteterapie v resocializační praxi, a to konkrétně u klientů s psychickými poruchami. První rovinu této diplomové práce tvoří teoretická část zabývající se resocializací klientů s psychickým onemocněním, nastíněním psychických poruch, historickým vývojem a charakteristickými prvky arteterapie. Druhou rovinu diplomové práce tvoří praktická část kvalitativního výzkumu, výzkumu ve formě analýzy procesu arteterapeutické tvorby a rozhovorů s arteterapeuty. Cílem této diplomové práce je poukázat na možnosti arteterapie při práci s klienty, kteří trpí psychickými poruchami.
Possibilities of art therapy in rehabilitation practice with clients with mental disorders
Keywords: resocializace; resocializační pedagogika; arteterapie; artefiletika; terapeuti; terapie; psychické poruchy; resocialization; resocialization pedagogy; art therapy; artefiletics; therapist; therapy; mental disorder