Specifika neonacistickeho hnuti Skinheads na Liberecku - Ceé, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2009)
Základním tématem této bakalářské práce je fenomén neonacistického hnutí skinheads na Liberecku. Popisuje vývoj hnutí skinheads od počátků do dnešní podoby, a to jak ve světě, tak v České republice, s důrazem na prolnutí s neonacistickou ideologicí. Dále se zaměřuje na lokální specifika a vývojové fáze tohoto hnutí na Liberecku, které se pokouší zmapovat. V neposlední řadě analyzuje problematiku nacionalismu, jakožto hlavního ideového zdroje neonacistické ideologie.
Specific features of Neo-Nazi movement in the Liberec region
Keywords: Skinheads; neonacism; Liberec region; nationalism; Skinheads; neonacismus; Liberecko; nacionalismus