Porovnání výsledků prahové tónové audiometrie a slovní audiometrie - Ryšavá, Petra (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním výsledků prahové tónové audiometrie a slovní audiometrie u pacientů, kteří docházeli do ambulance, a bylo jim následně přiděleno sluchadlo. Teoretická část práce se věnuje literární rešerši v oblasti anatomie a fyziologie ucha a sluchových drah, poškození sluchu, vyšetření sluchové funkce, změn komunikace ve stáří a vzdělání audiologických sester. V praktické části jsou pomocí retrospektivního průzkumu vyhodnocována a porovnávána data z prahové tónové audiometrie a slovní audiometrie.
Comparison of results of pure tone audiometry with the results of speech audiometry
Keywords: prahová tónová audiometrie; slovní audiometrie; nedoslýchavost; presbyakuze; sluchadla; pure tone audiometry; speech audiometry; hearing loss; age-related hearing loss; hearing aids