Vliv vstupu ČR do EU na konstrukci daně z přidané hodnoty - Sommer, Michal (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována problematice zahraničního obchodu se zbožím z hlediska daně z přidané hodnoty po vstupu České republiky do EU. Ve stručnosti jsou uvedeny nejdůležitější pojmy a definice vztahující se k uvedenému tématu. V práci jsou postižena základní pravidla pro uplatňování daně z přidané hodnoty při dovozu a vývozu zboží, obchodování v rámci EU a uplatňování daně z přidané hodnoty u zvláštních režimů. Zabývá se také ve stručnosti tématikou mezinárodní administrativní spolupráce.
The influence of entrance the Czech Republic into the European Union on structure of Value Added Tax (VAT)
Keywords: Daně; zahraniční obchody; zboží; Evropská Unie; Taxes; Foreign trade; goods; European Union