Společnost s ručením omezeným - Šuková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2008)
Obsahem bakalářské práce je právní úprava společnosti s ručením omezeným v České republice. Práce je rozdělena do několika kapitol, které se zabývají historickým vývojem s. r. o., současnou právní úpravou, založením a vznikem společnosti, obchodním podílem, právy a povinnostmi společníků, orgány společnosti a v neposlední řadě i zrušením a zánikem společnosti. Na závěr se bakalářská práce zabývá rozborem společenské smlouvy a vnitřní předpisů společnosti Grifit s. r. o..
Limited company
Keywords: limited companies; legal regularizations; companies; internal company regulations; articles of partnerships; společnosti s ručením omezeným; právní úpravy; obchodní společnosti; vnitřní předpisy; společenské smlouvy