Přenos barvy na matně natírané papíry - Šedivá, Petra (Univerzita Pardubice, 2000)
V teoretické části je nejvyšší důraz kladen na problematiku přenosu tiskové barvy, zasychání tiskových barev a odolnost proti oděru. Jsou zde popsány ovlivňáující faktory, zkušební metody a postupy používané k řešení vyskytujících se problémů. V experimentální části jsou zhodnoceny jak vlastnosti potiskovaných materiálů, tak i jejich vliv na přenos tiskové barvy, dobu zasychání a odolnost proti oděru.
Keywords: matné natírané papíry; přenos tiskové barvy; zasychání; odolnost proti oděru