Analýza příjmů a výdajů státního rozpočtu České republiky - Kašparová, Martina (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou příjmů a výdajů státního rozpočtu České republiky v letech 2001 - 2008. Vychází z teoretického definování státního rozpočtu a jednotlivých druhů příjmů a výdajů. Dále je podrobněji rozebrána kapitola Ministerstva práce a sociálních věcí a vývoj mandatorních výdajů.
The analysis of state budget's revenues and expenditures in the Czech Republic
Keywords: State budget; incomes; expenditures; Ministry of labor and social things; mandatory exenditures; Státní rozpočet; příjmy; výdaje; Ministerstvo práce a sociálních věcí; mandatorní výdaje