Veřejné zakázky - zásady zadávacího řízení - Havelková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá veřejnými zakázkami. Zaměřuje se především na zásady zadávacího řízení a jejich aplikační praxi. Jedná se především o zásadu transparentnosti, zákazu diskriminace, rovného zacházení a přiměřenosti. V analýze je použita relevantní judikatura správních soudů. V závěru práce byla provedena komparace zadávání veřejných zakázek ve dvou vybraných městech se zaměřením na splnění zásady transparentnosti. Výsledky analýzy byly vyhodnoceny a byla navržena opatření k odstranění nedostatků.
Public procurement - the principles of procurement procedure
Keywords: zákony; veřejné zakázky; zásady; zadávací řízení; judikatura; law; public procurement; principles; procurement procedure; case law