Analýza vybraných aspektů řízení lidských zdrojů v České republice - Tumpach, Tadeáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce uvádí v prvních dvou kapitolách základní pojmy managementu, respektive řízení lidských zdrojů. Třetí kapitola je zaměřena na analýzu, zhodnocení a porovnání vybraných aspektů řízení lidských zdrojů u podniků v České republice. Zdrojovými daty pro analýzu jsou informace o řízení lidských zdrojů plynoucí z dotazníků, které studenti předmětu "personalistika" vyplnili se zaměstnanci zodpovědnými za personální řízení v podnicích dle vlastního výběru.
Analysis of selected aspects of human resources management in the Czech Republic
Keywords: řízení lidských zdrojů; personální management; lidský kapitál; manažerské funkce; human resource management; personnel management; human capital; functions of management