Studium vlivu různých kompozitních systémů vyrobených ruční laminací na mechanické vlastnosti - Soukupová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce je věnována vybraným kompozitním skelným materiálům se zaměřením na letecký průmysl, a to především výrobu RC modelů letadel. V literární rešerši jsou představeny vybrané materiály, jejich výroba a následně zpracování různými způsoby laminování. Experimentální část se zabývá testováním epoxidových systémů, přípravou vybraných kompozitních vzorků a jejich studiem z hlediska fyzikálně-mechanických vlastností pro jednotlivé typy výztuží.
Study of the influence of various composite systems made by hand lay-up lamination on mechanical properties
Keywords: kompozity; letecké modelářství; skelné tkaniny; epoxidové pryskyřice; fyzikálně-mechanické vlastnosti; ruční laminace; composites; aeromodelling; glass fabrics; epoxide resins; tensile properities