Hmota pro samonosné propelentní elementy na bázi nitrátu celulózy - Golka, Radomír (Univerzita Pardubice, 1992)
Cílem práce bylo připravit několik variant granulovaného meziproduktu pro samonosné propelentní elementy na bázi nitrátu celulózy a ověřit jejich vlastnosti s ohledem na možnou perspektivu využití v systémech pěchotních zbraní.
Keywords: propelentní elementy; nitrát celulózy; nábojnice; pregranuláty