Spokojenost zaměstnanců ve firmě - Součková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2013)
V teoretické části práce je popsán obecně koncept motivace, objasněny pojmy s ní spojené a uvedeno, jaké jsou zdroje motivace. Dostatek prostoru je věnován pracovní motivaci a jejím hlavním teoriím, protože motivovaný zaměstnanec je jedním z cílů efektivního motivačního systému organizace. Dále je tato část věnována problematice pracovní spokojenosti, která je v poslední době často diskutovanou oblastí a je jí věnována stále větší pozornost. Jsou zde popsány teorie pracovní spokojenosti a především faktory, které ji ovlivňují. Praktická část je zaměřena na výzkum míry pracovní spokojenosti zaměstnanců firmy Pacific Direct s.r.o. v Holicích. Je zde přiblížena metodika výzkumu a zvoleny nástroje pro sběr dat. Výzkum je realizován prostřednictvím dotazníkového šetření. Zaměřuje se na náplň a charakter práce, její organizaci, odměňování, zaměstnanecké výhody, vzdělávání, osobní rozvoj, kariérní růst, pracovní prostředí, vztahy se spolupracovníky, nadřízeným a vnímání firmy. V praktické části jsou uvedeny výsledky výzkumu, a na základě zjištěných nedostatků navrženy opatření k jejich eliminaci a zlepšení stávající situace.
Employee satisfaction in the company
Keywords: pracovní motivace; teorie motivace; pracovní spokojenost; faktory pracovní spokojenosti; dotazníkové šetření; zaměstnanci; work motivation; theories of motivation; job satisfaction; job satisfaction factors; questionnaire research; employees