Protinádorová imunita a význam autoprotilátek v eliminaci nádorových buněk - Mikeš, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována protilátkám a jejich využití při diagnostice a predikci nádorových onemocnění. Rozebrání konkrétních protilátek ve spojením s určitým typem nádorového onemocnění. Využití protilátek a složek imunitního systému při boji s nádorovými buňkami po imunizaci in vitro. Zahrnuty jsou i testy in vivo.
Anti-tumor Immunity and the Role of Autoantibodies in the Elimination of Tumor Cells
Keywords: autoprotilátky; nádorové buňky; dendritické buňky; imunizace; protinádorová terapie; autoantibodies; tumor cells; dendritic cells; immunization; anticancer therapy