Nálezy z odpadní jímky v areálu bývalé šatlavy v Hradci Králové - Kutějová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem bakalářské práce je zpracování archeologického materiálu z výplně jímky, která byla prozkoumána v Hradci Králové, Dlouhé ulici čp. 101-103 v tzv. šatlavě. Tento materiál bude popsán a následně vyhodnocen. Součástí práce bude i řešení odpadu a vody v městském prostředí s přihlédnutím k situaci ve středověkém Hradci Králové.
Findings from a Cesspool in the Area of Former Roundhouse in Hradec Králové
Keywords: archeologie; Hradec Králové; odpadní jímka; keramika; středověk; archeology; ceramics; cesspool; medieval times