Taxislužba v ČR - Hojnošová, Blanka (Univerzita Pardubice, 2007)
Tématem této bakalářské práce je popsat současný stav taxislužby a zhodnotit právní normy, které tuto oblast upravují. Je zde vymezen pojem taxislužba, jsou uvedeny základní statistické údaje a také anketa, která zhodnocuje názory občanů na taxislužbu v porovnání s velikostí města, ze kterého pocházejí. Součástí je rovněž popsání konkrétních zákonných podmínek pro provozování taxislužby, pro řidiče a evidování vozidel taxi. Dále tato práce rozebírá státní odborný dozor v taxislužbě a následné vedení správního řízení. V závěrečné části je poukázáno na předpoklady úspěšného potírání porušování zákonných předpisů, zejména pak na možné změny legislativy a další změny, které by pozitivně ovlivnily stav taxislužby.
Taxiservice in Czech Republic
Keywords: taxislužba; právní normy; státní odborný dozor; správní řízení; Podnikání; statistické údaje