Studie analytického stanovení biogenních aminů v poživatinách - Taurková, Hana (Univerzita Pardubice, 1997)
Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganismů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů ve sladu, mladině a pivě pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí.
Study of analytical determination of biogenic amines in food
Keywords: biogenní aminy; putrescin; cadaverin; histamin; tryptamin; tyramin; slad; mladina; pivo; Chromatografie; kapalinová chromatografie