Hodnocení a odměňování zaměstnanců - Jechová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení a odměňování zaměstnanců. V první části jsou zachyceny přínosy, formy, kritéria a metody hodnocení, implementace systému hodnocení, možné výskyty chyb při hodnocení a pomůcky pro hodnocení. Druhá část je rozdělena na tři kapitoly. V první kapitole jsou popsány cíle odměňování zaměstnanců, následně jsou odlišeny pojmy plat, mzda a odměna. Na závěr této kapitoly je uveden výčet nejdůležitějších funkcí mzdy. Druhá kapitola upozorňuje na vztah hodnocení a odměňování, třetí kapitola přibližuje peněžní a nepeněžní odměňování. Třetí část se zabývá analýzou systému hodnocení a rovněž odměňováním ve firmě TSS, spol. s r. o., jakož pak i následnými návrhy na doporučení.
Assessment and remuneration of employees
Keywords: hodnocení zaměstnanců; odměňování zaměstnanců; benefity; workers assessment; workers remuneration; benefits