Sto let představ o ideální ženě - Adámková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na dobový ideál chování dívek a žen. Zabývá se několika obdobími života ženy - dospíváním, manželstvím a mateřstvím. Práce sleduje činnost ženy jako hospodyně, povinnosti vůči společnosti a také jejich zdraví a vzhled.
Hundred years of imagination of perfect woman
Keywords: ženy; manželství; mateřství; women; marriage; maternity