Modelové situace ve výuce studijního programu Porodní asistence - Havelková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na výuku formou modelových situací v bakalářském studijním programu Porodní asistence. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V teoretické časti je definována andragogika a její historie, historie porodní asistence a vzdělávání v tomto oboru a využití modelových situací v tomto studijním programu. Průzkumná část byla zaměřena na zjištění informovanosti a názorů studentek 3. ročníku bakalářského studijního programu Porodní asistence na výuku modelových situací. Praktickým výstupem bakalářské práce je vytvoření podpůrného studijního materiálu se zaměřením na raménkovou dystokii.
Model situation in the study of midwifery
Keywords: andragogika; modelová situace; porodní asistence; vzdělávání dospělých; andragogy; model situation; midwifery; adult education