Rozbor četnosti nepravidelností v provozu u SŽDC s. o. - Šustr, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá nepravidelnostmi v železničním provozu a jejich vlivem na kapacitu jízdního řádu. Pro rozbor byla vybrána trať Praha-Bubeneč - Kralupy nad Vltavou a 4. změna Grafikonu vlakové dopravy 2010/2011. Práce řeší vliv mimořádných událostí a výluk na kapacitu dopravní cesty a na jízdu vlaků. Uvádí možnost zaznamenání určité části nepravidelností již do konstrukce jízdního řádu, popřípadě stanovením nejvhodnějších časů pro výluku.
The frequency analysis of irregularity at SŽDC, s. o. (The Czech Railway management)
Keywords: jizdní řády; kapacita dopravní cesty; výluky; timetable; capacity infrastructure; operation lockout