Hemofilie - Baťová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou všech typů hemofilie. První část se věnuje historii hemofilie a obecné funkci hemostázy s koagulačními faktory. V druhé části jsou popsány všechny typy hemofilie a jejich klinický obraz. Třetí část zahrnuje diagnostiku a rozsáhlé možnosti léčby. Poslední část je věnována životu s hemofilií, jejím statusem ve světě a kazuistikám.
Haemophilia
Keywords: hemofilie; získaná hemofilie; poruchy hemostázy; mutace genu; srážecí faktory; diagnostika; léčba; genová terapie; haemophilia; acquired haemophilia; haemostasis disorders; gene mutations; clotting factors; diagnosis; treatment; gene therapy