Zjednodušený statický přepočet plnostěnného hl. nosníku ocelového mostu přes městskou komunikaci území v km 30,400 trati Chlumec nad Cidlinou - Miedzylesie - Zučková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Jedná se o zjednodušený statický přepočet mostní konstrukce vedoucí přes městskou komunikaci území v km 30,400 trati Chlumec nad Cidlinou - Miedzylesie. Mostní konstrukce je s dolní prvkovou mostovkou a s plnostěnným hlavním ocelovým nosníkem. Celá mostní konstrukce je nýtovaná. Pro posouzení byly použity platné evropské a české normy a dále metodický pokyn SŽDC SR 5.
Simplified static recalculation of the solid-walled main beam steel bridge over the urban communication area in 30,400 km track Chlumec nad Cidlinou - Miedzylesie
Keywords: mosty; plnostěnný nosník; nýtovaný nosník; příčník; podélník; zatížení; UIC 71; statický přepočet; bridges; solid-plated girder; riveted girder; crossbar; longitudinal girder; load; UIC 71; static recalculation