Možnosti využití osobní železniční dopravy pro osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace v Libereckém kraji - Poláková, Lada (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na možnosti využití osobní železniční dopravy daného území pro osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace. Práce obsahuje analýzu stávající situace a vyhodnocení dostupnosti osobní železniční dopravy pro zvolenou kategorii osob. Na základě analýzy a dotazníkového šetření jsou navržena opatření pro zlepšení možností přepravy osob s omezenou schopností pohybu nebo orientace a zhodnocena navržená opatření.
Possibilities of utilization of passenger railway transport in region of Liberec for people with reduced mobility or orientation
Keywords: dostupnost; osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace; osobní železniční doprava; Liberecký kraj; accessibility; people with reduced mobility or orientation; passenger railway transport; region of Liberec