Hodnocení finanční výkonnosti podniku - Černochová, Helena (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce se věnuje zhodnocení finanční výkonnosti podniku. V teoretické části práce jsou definovány pojmy a vymezeny metody používající se k měření finanční výkonnosti podniku. Praktická část je zaměřena na konkrétní podnik, na němž je provedena analýza vybraných metod. V závěru práce jsou formulovány výsledky a doporučení pro zlepšení ekonomické situace podniku.
Evaluation of financial performance of the company
Keywords: finanční výkonnost; klasické ukazatele; moderní ukazatele; hodnocení výkonnosti; financial performance; classic indicators; modern indicators; performance evaluation