Operační riziko ve finančních institucích - Beránková, Klára (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce slouží pro pochopení Operačního rizika v rámci finančních institucí, zejména pojišťoven. Práce poukazuje na možná finanční rizika a vymezuje operační riziko v rámci Evropského konceptu Solvency II. Část práce je zaměřena na důležitost řízení rizika.
Operational Risk in Financial Institutions
Keywords: operační rizika; Solvency II; řízení rizik; identifikace rizik; mapy rizik; katalogy rizik; operational risk; Solvency II; risk management; identification of risk; risk maps; catalogues of risk