Rozvoj malých obcí v zázemí velkých měst - Hořínková, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou procesu suburbanizace a jejího dopadu do rozpočtu statutárního města Pardubice. Cílem práce je vymezení suburbánního zázemí města užitím charakteristik, které se váží k období 2000 - 2009. Práce vychází z definice suburbanizace a k určení příčin a faktorů, které ji ovlivňují. V další části jsou vymezeny obce, které spadají do suburbánního zázemí Pardubic a výstupem je určení dopadů suburbanizace do rozpočtu statutárního města Pardubice a do rozpočtu vybraných suburbánních obcí.
Development of small communities in the outskirts of big cities
Keywords: suburbanizace; rozpočty; Pardubice; suburbanization; budgets