Informovanost návštěvníků stomatologických ordinací o dentální hygieně - Pajerová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce sleduje informovanost návštěvníků stomatologických ordinací v oblasti dentální hygieny. Druhým tématem je porovnání úrovně dentální péče mezi dvěma kraji - Libereckým a Královéhradeckým. V teoretické části práce je popsána anatomie a fyziologie dutiny ústní, nejčastější onemocnění chrupu jako jsou zubní kaz a parodontitida, jeji etiologie, léčba a především prevence. Do této části je zahrnuta i dentální hygiena, pomůcky interdentální hygieny a metody čištění chrupu.
The foreknowledge of the visitors of the stomatological consultingrooms about the dental hygiene
Keywords: Informovanost; dentální hygiena; onemocnění chrupu; léčba; prevence; dotazníkové šetření