Logistický audit - Jiráková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou logistického auditu. Úvodní teoretická část je věnována obecně logistickému auditu – jeho koncepci, významu a cílu. Předmětem práce je logistický audit společnosti Union Cosmetic s.r.o.. Audit byl zpracován s cílem získat přehled o stávajícím fungování logistických procesů podniku. Práce si klade za cíl navrhnout systém sledování logistického výkonu, logistických nákladů a vymezit vhodné ukazatele logistiky, pomocí kterých lze průběžně kontrolovat efektivitu systému, měřit kvalitu, identifikovat úzká místa (ve smyslu omezení), hledat možnosti ke zlepšení logistického toku a činit opatření ke snižování celkových nákladů na podnikovou logistiku.
Logistic audit
Keywords: audit; logistické systémy; Logistické náklady; logistické výkony; podnikové strategie; analýzy; ekonomické ukazatele