Netholismus na druhém stupni ZŠ v regionu Orlickoústecka - Kadlec, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce zkoumá fenomén netholismu (chorobná závislost na internetu) na druhém stupni základních škol. Situaci chlapců v porovnání s dívkami, dětmi z měst v porovnání z dětmi na vesnicích, mladších dětí v porovnání se staršími. Dále se zabývá pravidly ohledně počítače v domácnostech, kde děti žijí, a nakonec otázkou, jak si přejí mladí lidé trávit čas.
Internet addiction on secondary school in Orlicko-ústecký region
Keywords: netholismus; závislost; počítač; nová media; rodiče; volný čas; dospívající; Internet addiction; PC; new media; parents; leasure time; youths