Vybrané aspekty zavedení elektronického mýtného v ČR - Průša, Roman (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá nákladovými dopady, které byly způsobeny dopravcům po zavedení výkonového zpoplatnění elektronického mýtného systému v ČR. Cílem práce je zmapovat a analyzovat navýšení nákladů dopravce a možnosti jejich optimalizace. První část práce charakterizuje jednotlivé elektronické mýtné systémy a jejich využití v evropských zemích. Druhá část obsahuje členění struktury nákladů dopravce a kalkulačního listu. Třetí část analyzuje vlivy po zavedení elektronického mýtného na náklady dopravce a s tím související jejich reakce. V poslední části diplomové práce jsou navrženy optimalizace vyplývající z analýzy a možnosti zmírnění dopadů zavedení elektronického mýta na náklady dopravce.
Selected aspects in the introduction of electronic tool system in the Czech Republic
Keywords: silniční doprava; elektronické mýtné; Náklady; dopravci