Aplikace směsných oxidů jako antikorozních pigmentů v nátěrových hmotách - Svojanovská, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2008)
Byly studovány pigmenty na bázi směsných oxidů a jako srovnávací pigmenty byly zvoleny pigmenty mataboritan vápenatý, fosforečnan zinečnatý, oxid titaničitý a oxid zirkoničitý. Pro zjištění antikorozní účinnosti byly připraveny modelové nátěrové hmoty rozpouštědlové epoxidové pryskyřoce, které byly formulovány na hodnotu OKP / KOKP = 0,35
The application of mixed oxides as anticorrosive pigments in oganic coatings
Keywords: Anticorrosive pigments; mixed oxide pigment; anticorrosive protection; corrosion tests; anticorrosive efficiency; pigment volume concentration; antikorozní pigmenty; směsný oxidický pigment; antikorozní ochrana; korozní zkoušky; antikorozní účinnost; objemová koncentrace pigmentu