Horizontální rozvod signálu pro fázovanou anténní soustavu sekundárního radiolokátoru - Zálabský, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou konstrukce rozvodů signálu u antény sekundárního přehledového radaru. Obsahuje výběr vhodného typu vedení a provedení děličů výkonu, možnosti simulace rozptylových parametrů děličů ve speciálním softwaru, konstrukční návrhy jednotlivých děličů výkonu a následně problematiku měření jejich parametrů měřicími přístroji. V neposlední řadě je součástí této práce návrh konstrukčního řešení postranních horizontálních rozvodů signálu.
Horizontal distribution of the signal for a phased antenna array of a secondary radar
Keywords: sekundární přehledový radar; dělič výkonu typu branch-line; Wilkinsonův dělič výkonu; zavěšené páskové vedení; mikropáskové vedení; horizontální vyzařovací diagram; rozptylové parametry; secondary surveillance radar; branch-line power divider; Wilkinson power divider; suspended stripline; microstrip line; horizontal radiation pattern; scattering parameters