Elektrodialýza - principy a aplikace - Krivokapa, Stefan (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vypracování literární rešerše na oblast elektrodialýzy. V první části práce je popsán základní princip elektrodialýzy, různé varianty toho procesu, ion výměnné membrány a používaná zařízení. Druhá část práce je věnována aplikacím elektrodialýzy v průmyslu a při ochraně životního prostředí.
Electrodialysis - principles and applications
Keywords: elektrodialýza; ion výměnné membrány; elektrodeionizace; demineralizace; electrodialysis; ion exchange membranes; electrodeionization; demineralization