Kontrolní systém Krajského úřadu Pardubického kraje - Jupová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá problematikou kontrolního systému na příkladu Krajského úřadu Pardubického kraje. V teoretické části se věnuje obecně kontrolnímu systému v ČR a ve veřejné správě. Praktická část charakterizuje Krajský úřad Pardubického kraje a zabývá se jeho kontrolním systémem se zaměřením na finanční kontrolu. Cílem této práce je seznámení se s průběhem kontroly na krajském úřadu. V závěru je proveden návrh a konečně zhodnocení celé problematiky.
Control system of Regional Authority of the Pardubice Region
Keywords: kontrolní systémy; Krajský úřad Pardubického kraje; finanční kontrola; interní audit; veřejnosprávní kontrola; veřejná správa