Radioterapie prsu v hlubokém nádechu: analýza dýchacích křivek - Nováková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem teoretické části práce je popsat incidenci, epidemiologii, diagnostiku a léčbu nádorů prsu. Dále by měla být popsána technika radioterapie v řízeném hlubokém nádechu. Cílem praktické části je zaměřit se na pacientky Fakultní nemocnice Hradec Králové, které se touto metodou léčily a analyzovat jejich dýchací křivky.
Deep inspiration breath-hold technique in breast cancer radiotherapy: the analysis of breathing curves
Keywords: karcinom prsu; radioterapie; hluboký nádech; analýza křivek; breast cancer; radiotherapy; deep breath; waveform analysis