Management sportovních organizací s ohledem na jejich hospodaření - Kaplan, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce na téma "Management sportovních organizací s ohledem na jejich hospodaření" se zabývá charakteristikou menších sportovních subjektů. Rozebírá právní uspořádání neziskových organizací s důrazem na spolky. Uvádí specifika sportovního managementu především z behaviorálního pohledu. Výzkumná část pracuje se čtyřmi sportovními neziskovými organizacemi. Finanční analýzu podporují informace získané od jednotlivých manažerů daných organizací. Na základě těchto metod jsou uvedeny závěry a formulována doporučení pro budoucí vývoj organizací.
Management of sport organizations with regard on their economic activities
Keywords: sportovní organizace; neziskové organizace; spolky; sportovní management; behaviorismus; finanční analýza; sport organizations; non-profit organizations; associations; sport management; behaviorism; financial analysis