Pohonné ústrojí malého motocyklu - Exner, David (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá pohonným ústrojím malého motocyklu Jawa 50. V úvodu je popsán vybraný motocykl a vysvětlena činnost dvoudobého motoru. Hlavní část práce obsahuje výpočty základních konstrukčních parametrů motoru a jeho jednotlivých částí, spojky a převodovky. Na závěr je práce doplněna o jednoduchý program a dosažené výsledky jsou shrnuty.
Driving apparatus of minor motorcycle
Keywords: motocykl; konstrukce; válec; píst; ojnice; klikový hřídel; motor; spojka; převodovka; výfuk; karburátor; program; motorcycle; construction; cylinder; piston; connecting rod; crankshaft; engine; clutch; gearbox; exhaust; carburetor; program