Motivace studentů Humanitních studií Univerzity Pardubice ke studiu na vysoké škole - Pakandl, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce má za cíl charakterizovat motivační faktory pro nástup na vysokou školu, a určit, které z nich jsou převládající. V teoretické části budou definovány základní pojmy týkající se motivace. S tím souvisejí motivační teorie, z nich největší prostor bude poskytnut teorii hierarchie potřeb Abrahama Maslowa. Dále se práce zaměří na uplatnitelnost vysokoškolského vzdělání, vlivu rodiny a genderu při rozhodování o nástupu na vysokou školu. Praktická část bude vycházet z dotazníkového šetření studentů Humanitních studií Univerzity Pardubice, které bude zjišťovat motivaci k nástupu na vysokou školu a jejich spokojenost s průběhem studia.
Motivation of students of Humanities on the University of Pardubice to study on university
Keywords: motivace; motivace ke studiu; teorie motivace; schopnosti; humanistická psychologie; gender; Humanitní studia; Univerzita Pardubice; motivation; motivation to study; theory of motivation; ability; humanistic psychology; gender; Humanity studies; University of Pardubce