Strabismus - Plecháčková, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá relativně vzácným očním onemocněním - šilháním (strabismem). Skládá se z teoretické a praktické části. Teoretická část seznamuje se základy anatomie a fyziologie oka a vidění a ve větším rozsahu popisuje vlastní onemocnění - příčiny, projevy, diagnostiku a léčbu strabismu. Praktická část se zbývá výzkumem, jehož podstatou je analýza šilhání z pohledu pacientů.
Strabismus
Keywords: strabismus; lidské oči; konkomitující strabismus; léčby strabismu; human eyes; concomitant strabismus; treatments of strabismus