Světlostálost tištěných vrstev obsahujících stilbenové luminofory - Hricik, Dominik (Univerzita Pardubice, 2024)
Táto bakalárska práca sa zaoberá štúdiom svetlostálosti tlačených vrstiev obsahujúcich DPA–DSB stilbén. Boli formulované dva typy tlačových farieb, ktoré majú rozdielny spôsobom zasychania. Pripravené farby boli natlačené na štandardizovaný papier APCO a následne bola meraná fluorescencia, reflexné spektrá, súradnice CIE L*a*b* a farebná odchýlka 𝛥 E. Bol posudzovaný vplyv urýchleného starnutia v prístroji Q-sun Xe-1-B na zmenu fluorescencie v pripravených vzorkách.
Photostability of printed layers containing stilbene luminophores
Keywords: svetlostálosť; fluorescencia; stilbén; photostability; fluorescence; stilbene