Tepelně odolné polymery jako nosiče pro identifikační tělíska II - Jonášek, Petr (Univerzita Pardubice, 2005)
V práci byly vytipovány vhodné tepelně odolné polymery jako nosiče identifikačních tělísek pro povýbuchovou identifikaci výbušnin. Připravená tělíska byla hodnocena z hlediska tepelných a tepelně-mechanických vlastností. Na závěr byly vybrány nejvhodnější typy pro odzkoušení jejich přežití v trhavině a dohledatelnosti.
Heat resistant polymers applicable to tagging elements II
Keywords: výbušniny; identifikační tělíska; kapalný polybutadien; kapalný kaučuk; epoxidové pryskyřice; silikonové laky; tepelná odolnost; mechanické vlastnosti