Učebnice "Abriss der Geschichte des österreichischen Kaiserstaates seiner Völker und Laenden. Für Gymnasien und Realschulen." z roku 1856 - Bartošová, Adéla (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce představuje učebnici dějepisu pro gymnázia a reálné školy z roku 1856. Učebnice je popsána po stránce jazykové i didaktické.
Das Lerhbuch "Abriss der Geschichte des österreichschen Kaiserstaates seiner Völker und Laenden. Für Gymnasien und Realschulen." vom Jahre 1856
Keywords: rakouské školství; vývoj; osvícenství; Marie Terezie