Retušovací nástroje současných grafických editorů - Konvalinka, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je zaměřena na popis a zhodnocení retušovacích nástrojů pro práci s obrázky a fotografiemi. U pokročilých retušovacích technik najdete především vysvětlení, na jakém principu fungují, použitý algoritmus, možnosti a nedostatky jednotlivých implementací. V praktické části byla vytvořena webová prezentace, zaměřená na praktické použití zde popsaných nástrojů a technik. Je umístěna na veřejné webové adrese, kde jsou v jednotlivých lekcích k dispozici ukázkové soubory a komentované videokurzy.
Retouching tools of current graphics editors
Keywords: Adobe Photoshop; Gimp; retušování; webové prezentace; Content-aware; Seam Carving; retouching; web presentation