Stanovení drog a návykových látek v tělních tekutinách - Čiháková, Michala (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá stanovením THC v lidském séru s využitím extrakce kapalina-kapalina a SPE k přípravě vzorků před analýzou a následnou analýzou GC/MS. Dále se zabývá stanovením metamfetaminu v lidském séru a moči s využitím jednokrokové extrakce a derivatizace a následnou analýzou GC/MS.
Determination of controlled substances and drugs in body fluids
Keywords: Drogy; lidská moč; plynová chromatografie; extrakce tuhou fází