Hodnocení kvality života pacientů léčených inhibitory tyrozinkinázy v léčbě - Kolajová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením kvality života pacientů, kteří jsou léčeni inhibitory tyrozinkináz. Práce se dělí na část teoretickou a praktickou, kdy teoretická část obsahuje hlavní informace o inhibitorech tyrozinkináz a kvalitě života včetně možností jejího hodnocení. Praktická část se zabývá hodnocením kvality života pacientů léčených inhibitory tyrozinkináz v léčbě i před ní pomocí standardizovaného dotazníku od světové zdravotnické organizace WHOQOL-BREF a následnou komparací obou výsledků, což ukazuje, zda se kvalita života pacientů před léčbou a v léčbě proměňuje.
Evaluation of the life quality of patients cured by tyrosine kinase inhibitors
Keywords: inhibitory tyrozinkináz; kvalita života; tyrosine kinase inhibitors; quality of life