Řídicí software robotického manipulátoru - Dočekal, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá průmyslovými roboty. Seznamuje nás se základním rozdělením průmyslových robotů a efektorů. Zaměřuje se na popis a způsob programování průmyslového robotu Stäubli RX160. Součástí práce je realizace externích palců s využitím 3D tisku. Palce jsou plně kompatibilní s chapadlem "Festo DHPS-20-A". V příloze nalezneme VAL3 aplikaci a záznam funkce upraveného efektoru, který manipuluje s předměty.
Robotic manipulator control software
Keywords: robotický manipulátor; efektor; programovací jazyk VAL3; Stäubli RX160; robotic manipulator; effector; programming language VAL3; Stäubli RX160