Vliv monetární politiky na cenovou politiku bank - Butala, Kamil (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem monetární politiky na cenovou politiku bank. Práce seznamuje s bankovním systémem v ČR, napomáhá porozumění transmisních mechanismů a nástrojů monetární politiky, analyzuje mezibankovní trh a statistickými metodami zkoumá vliv úrokové sazby centrální banky na vybrané úrokové sazby úvěrů resp. vkladů. V práci jsou následně shrnuty dopady cenové politiky bank na ziskovost bankovního sektoru.
Monetary Policy Influence on Price Policy of Banks
Keywords: Czech National Bank; financial crisis; monetary policy; interest rate; banks profitability; Česká národní banka; finanční krize; monetární politika; úrokové sazby; ziskovost bank